Skip to content
Politică

Vrei să-ți faci firmă? Guvernul a anunțat banii pentru Start-Up Nation 2018

zf.ro

Vrei să-ți faci firmă? Guvernul României a anunțat banii pentru ediția din 2018 a Programului Start-Up Nation. Vezi mai jos câte societăți pot beneficia de sumele de la stat.

Programul Start-Up Nation din acest an va avea un buget de 2 miliarde de lei, suficient pentru a finanţa 10.000 de proiecte, şi va începe după ce vor fi efectuate majoritatea plăţilor aferente ediţiei de anul trecut, a declarat pentru Agerpres Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

„Din programul de anul trecut, până acum au fost efectuate peste 1.300 de plăţi. Toţi cei care astăzi sunt cu cererile de plată în aşteptare sau nu le-au depus au fost sunaţi de către cei din agenţiile regionale, astfel încât să fie consiliaţi şi îndrumaţi să facă acest lucru mai repede şi să vedem ce piedici eventuale întâmpină. Banii există şi îi aşteaptă, sunt în conturile băncilor şi ai agenţiilor”, a arătat Radu Oprea.

Potrivit demnitarului, ministerul va analiza punctele slabe din procesul de implementare, pentru a nu le repeta în noua ediţie.

„Astfel că vom veni cu un ghid de bune practici, pentru ca procedura să fie simplificată şi să fie unitară. Am mers pe ideea poveştilor de succes, care pot fi exemple pentru alţi potenţiali doritori care să aplice anul acesta. În rest, condiţiile rămân aceleaşi: se dau 200.000 de lei pentru fiecare proiect, pentru 10.000 de firme”, a spus Oprea.

Pe de altă parte, guvernantul a evitat să dea un termen exact de începere pentru programul 2018, precizând că acest lucru depinde de rapiditatea cu care se vor face plăţile pentru cei care au aplicat anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *