Skip to content
Meteo

Vreme oscilantă de Paşte şi 1 Mai. Unde şi când vor creşte temperaturile

În zilele de Paște și de 1 Mai vremea va fi oscilantă fiind așteptate atât ploi cât și temperaturi mult peste normalul acestei perioade, anunță meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), scrie b1.ro.

Duminică, vor fi nori şi ploi locale în nordul, centrul, estul ţării și la munte. În partea de sud-est va fi predominant însorit și temperaturile vor ajunge la 25 de grade Celsius. În București, meteorologii estimează înnorări mai ales în prima parte a zilei, când există condiţii de ploi slabe de scurtă durată.

După aceea, se va vedea soarele şi temperatura maximă va urca la 24-25 de grade Celsius, o temperatură mai ridicată decât în mod normal la această dată. În perioada aceasta ar trebui să avem cam 18-19, maxim 20 de grade Celsius”, a explicat meteorologul de serviciu al ANM.

Totuși, luni, în a doua zi de Paște, vremea va fi, în general, frumoasă ziua şi doar pe suprafeţe mici, mai ales la munte, pot fi ploi slabe de scurtă durată, însă nesemnificative. „Situaţia, însă, se schimbă în noaptea de luni spre marţi, atunci când încet-încet se înmulţesc norii şi ploile în majoritatea regiunilor. Ziua se vor înregistra între 17 şi 27 de grade Celsius”, arată ANM.

Ei, bine, pentru începutul lunii mai, meteorologii anunță că temperaturile vor scădea şi local şi temporar vor fi ploi în majoritatea zonelor. „Vom avea atât intervale cu soare, cât şi cele cu ploi, precum şi temperaturi mai scăzute decât în prima şi a doua zi de Paşte”, a afirmat meteorologul de serviciu al ANM.

În Bucureşti se așteaptă temperaturi mai scăzute decât în zilele anterioare – maxime de 18-19 grade Celsius – dar normale pentru această dată calendaristică, valori normale pentru data din calendar. Cei care petrec ziua de 1 Mai la malul mării vor avea parte de cer noros și temperaturi care nu vr depăși 15 grade Celsius, a spus specialistul ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *