METEO Vremea astăzi, 5 mai. Avem soare şi vreme frumoasã în jumătatea estică

Sursa foto: Pixabay

Duminică, avem soare şi vreme frumoasã în jumătatea estică. În restul tării, către seară, vor fi averse la deal, la munte şi pe suprafeţe mai restrânse în celelalte zone.

Vor fi şi descărcări electrice şi s-ar putea să cadă şi grindină. Temperaturile pleacă de la 15 grade pe litoral şi vor ajunmge la 26 de grade în vestul şi în nord-vestul României.

Vremea în fiecare regiune

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici urmează o zi plăcută, cu soare şi temperaturi un pic mai ridicate decât ieri. În Bărăgan se vor atinge 22 de grade. În zona litoralului găsim cele mai modeste valori din ţară: vor fi între 15 şi 18 grade Celsius. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei o să fie foarte bine. Soarele încălzeşte rapid atmosfera. Vântul rămâne domol şi temperaturile ajung la valori de 23…24 de grade. În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi frumoasă cu cer mai mult senin. Temperaturile cresc cu 4..5 grade faţă de ieri şi vor ajunge la 24 de grade. În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se mai adună norii şi vor aduce averse care pot fi însoţite şi de descărcări electrice. Se pot strânge peste 20 litri de apă pe metru pătrat. Nu lipsesc perioadele cu soare, se încălzeşte iar termometrele vor indica în jur de 26 grade.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL