METEO Vremea azi, 17 februarie. Soare și temperaturi de primăvară cu maxime de la 5-6 grade

Prognoza meteo
Sursă foto: Unsplash

Ziua de sâmbătă aduce soare și vreme caldă în cea mai mare parte a țării.

Maximele pleacă de la 5-6 grade în nord-estul Dobrogei și ajung la 15-16 grade în Banat. La noapte s-ar putea să plouă puțin în vest, în nord și în zona centrală.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Baraganul. După câteva zile mohorâte, astăzi se înșeninează treptat.

Se domolește și vântul, însă temperaturile rămân mai modeste decât în celelalte regiuni. Vor fi 5 grade în Delta Dunării, pe la Sulina, și cel mult 9 grade în Baragan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se împrăștie norii, așa că nu mai vorbim deloc despre ploi. Atmosfera devine plăcută la orele amiezii și se încălzește față de vineri. Se vor înregistra în jur de 10-11 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim soare, vreme bună și temperaturi în creștere față de ziua trecută. Pe aici se ating frecvent 12 grade. După lăsarea nopții apar ceva înnorări și ploi slabe în unele zone.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș atmosfera se menține insorită toată ziua. Se face din nou mult mai cald decât ar fi normal și temperaturile urcă până la 13 grade. Pe seară și la noapte se adună norii și o să plouă din când în când.

În vestul țării urmează o zi insorită și o amiază foarte plăcută, cu soare și atmosferă de primăvară. În Banat o să fie cel mai cald: se vor atinge 15-16 grade. La noapte apar câțiva nori de ploaie.

În Transilvania avem o dimineață cam rece, mai ales în depresiuni. Apoi soarele încălzește treptat atmosfera și se face mai cald decât ar trebui. Maximele ajung la 12 grade la Sibiu. Peste noapte, norii ajung și în această zonă și s-ar putea să picure trecător.

În Oltenia avem tot vreme caldă pentru această perioadă, soare, câțiva nori și vânt domol. Nu sunt semne de ploaie, iar temperaturile, la fel ca vineri, ajung la 1314 grade.

Și în ținuturile sudice o să fie foarte bine. Atmosfera se menține însorită toată ziua, vântul adie plăcut, iar după prânz se ating 11-12 grade, valori mai potrivite pentru luna Martie.

Vremea în București

În București rămânem cu vremea caldă și frumoasă. Nu prea vedem norii, iar maxima, puțin mai scăzută decât vineri, ajunge pe la 11 grade. Urmează o noapte liniștită, cu 2 grade în centru și zero grade la marginea orașului.

Vremea la munte

La munte se anunță o zi insorită, cu temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. La noapte apar ceva precipitații, în special în Carpații Orientali. Vor fi ninsori în zonele înalte, pe unde se intensifică și vântul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: