METEO Vremea azi, 18 februarie. Atmosferă neplăcută, vânt insistent și ploi locale

ploaie vijelie meteo
Sursa foto: Atilla Bingöl/Unsplash

Ziua de astăzi ne aduce vreme caldă. În vest și în nord-vest se arată puțin soarele. În rest avem atmosferă destul de mohorâtă și o să picure trecător.

Maximele pornesc de la 6 grade în estul Transilvaniei și în Moldova și ajung la 16 grade în vestul Olteniei.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Baraganul. Pe-aici urmează o zi cam mohorâtă, cu înnorări și un vânt cam insistent. Pe seară și la noapte o să cadă și câțiva stropi de ploaie. Se face puțin mai cald decât sâmbătă și vor fi în jur de 12 grade în Baragan.

O situație similară găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Vreme încăpusată, vânt activ și temperaturi în creștere față de ziua trecută. După prânz se ating 11-12 grade.

Cerul rămâne acoperit și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. În zonele joase vin câteva ploi trecătoare, pe spații mici, în timp ce la munte predomină ninsorile. Vântul suflă cu până la 50 de km/h, iar maximele ajung la 8, poate chiar 9 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș vedem puțin soarele printre nori. În Transilvania o să plouă slab, pe suprafețe restrânse. Temperaturile, în scădere față de sâmbătă, se mențin la valori ridicate pentru data din calendar și vor fi 11 grade în Maramureș.

În vestul țării avem tot vreme schimbătoare, cu înnorări și scurte momente însorite. În sudul Banatului o să picure trecător, dar norii se mai risipesc peste noapte. Și pe-aici se mai răcește puțin, însă maximele ajung din nou la valori de primăvară și vor fi 12 grade.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL