METEO Vremea azi, 22 iunie. România va fi împărțită între caniculă și vijelii

Ploaie
Sursa foto: Pixabay

Vremea se încălzește foarte tare sâmbătă. Canicula cuprinde o bună parte din țară și temperaturile urcă până la 38…39 de grade în sud. În a doua parte a zilei, în vest, în nord și în centru apar ploi torențiale, cu grindină și vijelii.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici urmează o zi însorită și o amiază foarte caldă, cu 34, poate 35 de grade în Bărăgan. În această zonă crește și disconfortul termic. Doar pe litoral o să fie mai bine: se vor înregistra cel mult 27…28 de grade. În Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai cald decât vineri. Temperaturile se apropie de pragul caniculei, iar indicele de confort termic depășește pragul critic de 80 de unități. În aceste condiții aerul devine greu de respirat.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina urmează o zi exagerat de caldă, cu multă zăpușeală și 34…35 de grade la umbră. Spre seară și la noapte se adună norii și apar averse cu descărcări electrice și vânt intens. La fel o să fie și în nordul Transilvaniei și în Maramureș: căldură apăsătoare și maxime în jur de 34 de grade. Să știți, însă, că temperaturile resimțite vor fi mai ridicate de atât. În a doua parte a zilei vin și ploile. Vorbim despre averse abundente, cu grindină, poate și vijelii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: