METEO Temperaturi ridicate în cea mai mare parte din țară. Care sunt maximele zilei

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Vineri avem vreme călduroasă în cea mai mare parte a țării. Maximele pleacă de la 26 de grade în Maramureș și nord-vestul Transilvaniei și ajung la 35 de grade în Muntenia și în sudul Moldovei.

Aversele se întorc după-amiază în vest, în nord-vest și în zonele de munte.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se mai încălzește puțin față de ziua trecută. Temperaturile urcă până la 34 de grade în Bărăgan. Atmosfera se menține însorită toată ziua, iar vântul devine ceva mai activ pe litoral.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai cald decât joi. În această zonă o să avem caniculă și 35 de grade, la umbră. Norii apar destul de rar. Crește disconfortul termic, așa că aerul devine greu de respirat după prânz.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se face foarte cald. Maximele ajung pe la 33-34 de grade. Vântul nu prea simte și doar pe la munte s-ar putea să apară câțiva nori de ploaie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș o să plouă, în special după orele amiezii. Vor fi averse destul de consistente, cu tunete, fulgere și intensificări ale vântului. Pe aici se ating cele mai mici temperaturi din țară, de 26-27 de grade.

În vestul țării avem soare și vreme bună în prima parte a zilei. Apoi instabilitatea crește din nou. Apar alte ploi zgomotoase, care pot aduce peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.
Maximele se opresc pe la 30 de grade.

În Transilvania este răcoare acum dimineața în depresiuni. Apoi soarele încălzește rapid atmosfera, iar în vestul provinciei se ating 32, poate 33 de grade. Și tot în vest, dar și la munte, spre seară apar câteva reprize de ploaie.

În Oltenia scăpam de ploi. O să avem, însă, o amiază călduroasă, cu soare arzător și până la 33-34 de grade. Căldura persistă în sudul României. Temperaturile ajung la 34-35 de grade. Nici vineri nu sunt semne de ploaie și disconfortul termic crește după prânz.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: