METEO Vremea azi, 4 mai. Zonele unde vremea se încălzește, iar temperaturile ajung la 26 de grade

Sursă foto: Unsplash

Ziua de sâmbătă ne aduce câteva reprize de ploaie în sud, în vest și în zona centrală. Soare și vreme bună în rest.

În jumătatea sud-estică se intensifică vântul, iar maximele pornesc de la 17 grade pe litoral și ajung la 26 de grade în nord-vestul României.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se înnorează din când în când. Apar și câteva averse cu descărcări electrice, iar vântul bate destul de tare pe parcursul zilei. Vor fi în jur de 17 grade la malul mării și 20 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună, soare cu nori, poate și o ploaie de scurtă durată. Vântul prinde putere și aici, iar temperaturile urcă până la 22…23 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina nu vorbim deloc despre ploi. O să avem vreme frumoasã toată ziua, dar temperaturile scad față de vineri, când au fost 25…26 de grade. Sâmbătă maximele se opresc la 22 de grade, iar la noapte vor fi în jur de 6 grade în această zonă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi foarte plăcută, cu soare și temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit. Vântul nu pune probleme, iar în Maramureș se ating vreo 26 de grade.

Vremea rămane caldă și în vestul României, pe unde se vor înregistra 25…26 de grade. După prânz vin și ceva averse, în special în Banat. Vor fi și descărcări electrice și se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Cerul se degajează după lăsarea nopții.

În Transilvania domină atmosfera însorită, dar nu este exclus să apară și o ploaie slabă. În vestul provinciei se face mai cald, iar la Târgu Mureș se ating 24 de grade. La noapte se înseninează complet, dar se răcește, mai ales în depresiuni. Temperatura coboară până la 1 grad la Miercurea Ciuc.

În Oltenia găsim atmosferă cam instabilă, mai multe perioade cu înnorări, averse și un vânt destul de activ. Se arată trecător și soarele, iar la capitolul temperaturi stăm mai bine decât vineri. Vor fi în jur de 23…24 de grade.

Și în ținuturile sudice se face mai cald și maximele ajung pe la 23 de grade. Apar câteva reprize de ploaie și aici, iar vântul se intensifică pe parcursul zilei.

Vremea se încălzește și în zona Capitalei și temperatura urcă până la 23 de grade. Avem atmosferă schimbătoare, înnorări, condiții de ploaie și un vânt destul de insistent. Pe seară și la noapte se împrăștie norii, iar minima ajunge la 9 grade.

La munte instabilitatea crește în masivele vestice. Dupã prânz apar averse cu descărcări electrice și se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. În rest găsim soare, vreme bună și un vânt mai intens în zona Carpaților de Curbură.

Pe litoral o să fie răcoare. O să plouă din când în când. Vântul o să bată destul de tare și va atinge viteze de 60 Km/h. Vor fi doar 17 grade prin stațiuni, iar apa mării va avea în jur de 15 grade.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL