Vineri avem vreme frumoasă și temperaturi neobișnuit de mari pentru data din calendar. În zona Orientalilor apar ceva precipitații mixte, slabe, iar vântul se întețește la munte și pe partea estică.
Maximele pornesc de la 5 grade în depresiuni și ajung la 16 grade în sudul României.
În Dobrogea și Bărăgan, soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. Se mai încălzește puțin și maximele ajung la 14 grade.
Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei o să fie mult mai cald decât ar trebui. Temperaturile urcă până la 14 grade. Domină atmosfera însorită, însă vântul prinde putere din când în când.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem o zi frumoasă, cu soare și câțiva nori. Vântul agită atmosfera și atinge viteze mai mari pe crestele Orientalilor. Tot la munte apar și câteva precipitații mixte, slabe. Vremea rămâne caldă și, după prânz, se vor înregistra 11 grade.
Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim temperaturi ridicate pentru acest moment al anului, de până la 10 grade. Nu prea vedem norii și nici vântul nu pune probleme.
Condiții meteo similare găsim și în ținuturile vestice: soare, vreme bună și maxime cu mult peste mediile perioadei: pe la Reșița vor fi în jur de 14 grade. Peste noapte se înnorează, o să plouă în unele zone, iar la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță.
În Transilvania avem ceva condiții de ceață acum, dimineață. În ansamblu se anunță o zi frumoasă, însorită și caldă pentru data din calendar: la Sibiu se ating 11 grade. Doar în Orientali se adună câțiva nori și tot pe-acolo se întețește și vântul. La noapte, în depresiuni se face cam frig și minimele ajung la minus 8 grade.
În Oltenia avem soare, timp frumos și atmosferă de primăvară în miezul zilei, când se ating chiar și 14 grade, pe la Slatina. În primele ore sunt ceva condiții de ceață.
Și în ținuturile sudice e posibil să se formeze ceață la începutul zilei. Apoi, soarele încălzește rapid atmosfera și, după prânz, temperaturile urcă până la 15 grade în Lunca Dunării. Peste noapte, temperaturile coboară sub pragul înghețului în regiunile deluroase, iar pe la câmpie revin condițiile de ceață.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News