Vremea caldă închide pârtiile de schi din județul Covasna: la Șugaș Băi pârtia a rezistat un weekend

Sursa foto: Freepik

Administratorii pârtiilor din județul Covasna se văd nevoiți să declare sezonul de schi închis, cel puțin deocamdată. Lipsa ninsorilor și temperaturile ridicate prognozate pentru această săptămână fac practicarea sporturilor de iarnă imposibilă.

La Șugaș Băi, spre exemplu, pârtia mare de schi care a fost deschisă vineri, a rezistat doar un weekend, administratorii fiind nevoiți să o închidă luni după ce zăpada s-a topit în mai multe locuri, inclusiv sub instalația de teleschi, relatează We Radio Sfântu Gheorghe. Pârtia mică de schi, însă, mai rămâne câteva zile deschisă.

Și pârtia de schi Oprea din localitatea Valea Mare, aflată nu departe de orașul Întorsura Buzăului, și-a suspendat activitatea din cauza temperaturilor neobișnuit de ridicate pentru această perioadă.

În cursul zilei de luni, mercurul termometrelor a urcat până la 9 grade Celsius în județul Covasna, iar, potrivit meteorologilor, în cursul acestei săptămâni temperaturile se vor situa între 14-16 grade ziua și între minus 1 și 2 grade în cursul nopții.

Pe pârtia de schi „Lőrincz Zsigmond” din Covasna în acest an nu s-a schiat deloc. Primarul stațiunii, Gyerő József, a explicat că datorită lățimii pârtiei, este necesar un strat de cel puțin 30-40 de cm de zăpadă naturală, dar și de zăpadă artificială, pentru a se putea asigura condiții optime practicării sporturilor de iarnă.

„La noi nu s-a schiat deloc. Specificul pârtiei impune conditii suplimenmtare, pârtia este foarte lată, aliniamentul teleschiului este în afara pârtiei și nu se poate înzăpezi toată suprafața cu zăpadă artificială. Trebuie să avem cel puțin 30-40 cm de zăpadă naturală, peste care să punem zăpadă artificial”, a explicat edilul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL