Skip to content
Societate

Utima prognoză de la ANM. Cum va fi vremea de Florii și de Paște

vremeanoua.ro

Meteorologii au publicat deja prognoza pentru luna aprilie, în ultimele două duminici ale acesteia creștinii sărbătorind Floriile (21 aprilie) și Sfintele Paști (28 aprilie), scrie B1.

Cum în popor se spune că așa cum va fi vremea în ziua de Florii, la fel va fi și în prima zi de Paște, toată lumea se întreabă, în mod normal, ce prognoză au meteorologii pentru această perioadă.

Banat

Pentru săptămâna ce urmează, vremea se va răci în mod treptat. Așadar, de la temperaturi maxime de 19 și 21 de grade, vor urma scăderi. Media temperaturilor maxime pentru data de 13 aprilie se va situa în jurul a 12-13 grade Celsius. Până pe 17 aprilie, temperaturile vor mai crește cu doar 2 sau 3 grade. Spre sfârșitul celei de-a treia săptămâni vor fi înregistrate maxime de 18-19 grade Celsius. De asemenea, se anunță ploi semnificative pe arii mari, pentru următoarele două săptămâni, între 9 su 13 aprilie. În intervalul zilelor de 20 și 21 aprilie, adică și în duminică de Florii, vor fi înregistrate minime în scădere, de 2-3 grade Celsius.

Crișana

În această săptămână, vremea se va răci semnificativ și în zonă Crisanei. Temperaturile vor continuă să scadă, până la valoarea de 12 grade Celsius, de la maxime cuprinse între 19 și 21 de grade. Totodată, până pe 17 aprilie, specialiștii ANM au estimat că media va crește doar cu 1 sau 2 grade. Spre finele celei de-a două săptămâni, se va reveni la un regim termin normal, iar termometrele vor arăta chiar 18 sau 19 grade! Până de Florii, vremea va fi în continuă creștere. Astfel că, în intervalul 20 și 21 aprilie, ne putem aștepta la valori mai mari cu 5 sau 6 grade. Totuși, sunt semnalate și ploi pe arii extinse, iar local precipitațiile vor fi resimțite în cantități mai mari, între 9 și 13 aprilie.

Maramureș

Vremea se va răci în mod treptat, iar de la 19 sau 20 de grade se poate ajunge chiar la o prognoză de 11 grade Celsius. Spre sfârșitul săptămânii următoare, se estimează că temperaturile vor crește la loc, așa cum este normal pentru această perioadă. De aceea, va fi înregistrată o maximă de 18 grade. În diminețile de 20, dar și 21 aprilie, se va înregistra o creștere cu 3 sau 4 grade. Vor exista și precipitații sub formă de ploaie, până pe data de 13 aprilie. Și în Transilvania vremea se va răci în primele trei zile de prognoză, până la 11 grade. De asemenea, după 14 și 16 aprilie vor fi înregistrate creșteri termice, până la revenirea la valorile normale de 16 sau chiar 17 grade.

Moldova

Procesul de răcire a vremii va fi resimțit și în zona Moldovei. Vor exista scăderi ale mediei termice de la 19 grade, la doar 10 grade Celsius! Din data de 16 aprilie, și până la finele celei de-a doua săptămâni vor fi temperaturi normale pentru această perioadă de primăvară. Valorile din termometre vor înregistra creșteri de până la 17 grade, pe datele de 20 și 21 aprilie, când pică Floriile. Vor fi precipitații sub formă de ploi ceva mai slabe, față de restul țării. Va ploua în special între intervalele de 9 și 11 aprilie, dar și 12 și 14 aprilie.

În restul țării

Temperaturile medii din aer se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Până pe 15 aprilie vor fi ceva mai ridicate în nord-vestul României. Mai mult, până pe 21 aprilie, la nivelul întregii țări se vor înregistra valori ceva mai scăzute, dar vremea se va îmbunătăți după această data, potrivit a1.ro.

În Capitală, de Florii, vremea se anunța frumoasă, cu un cer predominant noros. Temperaturile vor fi încadrate între 18 și 21 de grade Celsius, cu vânt care va sufla în rafale, până la 25 kilometri pe oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *