Skip to content
Societate

Vremea face ravagii în Prahova: oameni răniţi, copaci smulşi din rădăcini, zeci de mii de oameni rămaşi fără electricitate

Zeci de mii de locuitori ai judeţului Prahova sunt afectaţi de vântul extrem de puternic care bate începând din dimineaţa zilei de luni, 24 februarie.

Prahova este unul dintre judeţele aflate sub cod roşu de vânt extrem de puternic valabil luni, 24 februarie, până la ora 18.00. Rafalele ajung până la 140 de kilometri la oră în zona montană a judeţului, iar în oraşe suflă cu cel puţin 100 de kilometri la oră.

Angajaţii ISU raportează numeroase incidente cauze de fenomenele meteo extreme. O bătrână de 80 de ani din Ploieşti a fost rănită de o bucată de tencuială desprinsă dintr-o clădire, iar medicii chemaţi la faţa locului au diagnosticat-o cu traumatism cranio-cerebral minor şi au transportat-o de urgenţă la spital.

O clasă a Colegiului „Mihai Viteazul” din Ploieşti a fost evacuată la orele amiezei pentru degajarea unui copac prăbuşit peste unitatea şcolară. În jurul orei 14.00, pompierii au fost chemaţi şi la Colegiul „I.L. Caragiale” pentru a degaja elemente de construcţie desprinse din clădire.

Angajaţii ISU lucrează la foc continuu pentru îndepărtarea copacilor căzuţi peste drumuri intens circulate. Oraşul Câmpina a rămas în totalitate fără curent electric, iar electricitatea a căzut parţial şi în Ploieşti. Cei de la ISU estimează că zeci de mii de oameni din judeţul Prahova nu au electricitate, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *