METEO Schimbare radicală a vremii. Anunțul ANM

meteo iarna vremea
Sursa foto: Unsplash

Începutul noii săptămâni vine cu o schimbare surprinzătoare în ceea ce privește prognoza meteo. Temperaturile cresc brusc și apar fenomene meteorologice neobișnuite.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor înregistra o creștere față de săptămâna anterioară, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice.

În general, vremea va fi rece, dar cerul se va menține variabil pe întreg teritoriul țării. ANM avertizează cu privire la formarea ceții în depresiuni în timpul nopții, asociată cu depunerea de chiciură. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent, adăugând un element de imprevizibilitate în evoluția vremii.

„Vremea va fi în general frumoasã ca aspect. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei în nord-vest, în centru şi sud-estul extrem. Cu totul izolat va ninge slab, cu o probabilitate mai mare la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă”, arată prognoza meteo, publicată de ANM.

În zonele montane se vor resimți temperaturi geroase dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali. Sporadic, vor exista fulguieli izolate.

Pe litoral, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…55 km/h. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între -2 și 5 grade în majoritatea regiunilor.

În București se așteaptă o zi rece, cu șanse reduse de precipitații și vânt slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2…3 grade Celsius, iar probabilitatea de precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: