METEO Temperaturi mai ridicate decât mediile normale și ploi în mai multe regiuni. Unde va ninge

Sursa foto: Pixabay

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luni, 9 decembrie. Vremea va fi mai caldă decât este normal pentru această perioadă a anului. Cerul va fi mai mult noros și temporar, se vor înregistra precipitații în mai multe zone ale țării. La munte va ninge.

Potrivit ANM, Cerul va fi mai mult noros. Va ploua în Moldova, iar în a doua parte a nopții și în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Crișana și Transilvania. Ploile vor fi și sub formă de aversă, iar în regiunile sudice, local se vor acumula cantități de apă de peste 10…15 l/mp.

La munte, la altitudini de peste 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Transilvania, izolat vor fi condiții de polei.

„Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste, în special în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridonali, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar trecător și la viteze mai mici (40…50 km/h) și în sudul Banatului, în Dobrogea, local în Muntenia și estul Transilvaniei”, a informat ANM.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -2 și 7 grade, mai ridicate pe litoral până spre 10 grade. Pe areale mici va fi ceață.

În Capitală, cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a nopții temporar va ploua moderat cantitativ. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade. Vor fi condiții de ceață

Administrația Națională de Meteorologie anunță că luni dimineață este ceață densă în mai multe zone din Ardeal și Moldova. Meteorologii au emis mai multe avertizări de tipul cod galben de ceață. În unele zone s-ar putea forma ghețuș.

Potrivit avertizării, este vorba despre „ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau chiciurei.”

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, ceața afectează vizibilitatea în trafic pe multe artere rutiere din județele Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Cluj, Galați, Mureș, Sibiu, Tulcea și Vaslui și poate favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau a chiciurei.

De asemenea, pe autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva, pe tronsonul kilometric 225 – 412, pe raza județelor Alba, Hunedoara și Sibiu, se circulă pe alocuri în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri

Pe restul drumurilor de la nivel național, circulația rutieră se desfășoară preponderent pe un carosabil umed, fără a fi însă semnalate incidente care să impună restricții de trafic.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: