METEO Vremea o ia razna: anunțul ANM despre ce ne așteaptă de Crăciun

Sursă foto: Primăria Municipiului Tulcea

Vremea o ia razna. După un episod de iarnă, cu temperaturi de îngheț și precipitații, ne bucurăm din nou de vreme caldă. Temperaturile vor urca în următoarele zile până la 14 grade Celsius, alternanțe periculoase, avertizează meteorologii.

De vremea bună nu ne vom bucură prea mult timp, deoarece de joi, 21 decembrie, vremea se schimbă radical. Temperaturile vor scădea aceentuat și se întorc ninsorile.

„Întâi începem cu vești bune pentru următoare trei zile. Vestea bună pentru cei care nu iubesc în mod deosebit temperaturile foarte scăzute, pentru că deocamdată următoarele trei zile vom fi influențați de o formațiune de presiune ridicată.

Așteptăm însă de la jumătatea săptămânii o pătrundere rece, ciclonul polar dinspre Oceanul Atlantic, din nou un alt ciclon sau un nou ciclon care urmează să afecteze mare parte continentului. În jumătatea de nord a țării aerul acesta foarte rece se manifestă mai ales în straturile mai înalte, deci mai ales la munte. Este posibil ca sfârșitul de săptămână sau partea săptămâni, chiar sfârșitul de săptămână, perioada de Crăciun să aducă o vreme mai rece.

Episodul pe care îl așteptăm acum posibil să aducă precipitații mai ales pe partea de vest, de nord, de centru a teritoriului. Poate niște ninsori și pe la munte, dar repet, nu acela care să genereze un strat de zăpadă mult dorit”, a explicat Florinele Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL