Skip to content
Societate

Vremea rea nu ne dă pace! Ploaia și ghețușul vor bate în retragere abia duminică

Este în vigoare un cod galben de precipitaţii, polei şi vânt pentru o mare parte din ţară. Sunt emise avertizări de scurtă durată pentru Sibiu şi Constanţa, unde este ceaţă densă. Ploile iau locul ninsorilor în cea mai mare parte a ţării, pentru că ciclonul venit dinspre Marea Mediterană a adus şi temperaturi mai ridicate. Fenomenele vor bate în retragere abia duminică, anunță meteorologii.

Conform atenţionării în vigoare, ploi, lapoviţă şi ninsori vor fi în special în Banat, Oltenia şi zona deluroasă a Munteniei, unde se vor acumula cantităţi importante de apă. Noaptea, va ploua mai ales în sud şi în sud-est, iar în nordul şi în centrul Moldovei va ninge. Tot în sud-est, va fi riscul cel mai mare de polei. Vântul va rămâne intens în toată jumătatea sudică a ţării şi pe creste, potrivit digi24.ro.

În Bucureşti, vineri va ploua slab şi se va forma gheţuş pentru că temperaturie vor fi negative. Vântul va atinge viteze de până la 55 km/h şi va amplifica senzaţia de frig. Din weekend, temperaturile vor creşte şi vor ajunge până la 3, poate chiar 4 grade Celsius. Sâmbătă, vântul va avea intensificări, va ploua ziua şi va fi lapoviţă noaptea, iar poleiul va mai crea probleme. De duminică, precipitaţiile vor dispărea şi se va forma ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *