Vremea se încălzeşte în weekend, dar vine şi cu ploi în anumite regiuni

foto: freepik.com
Sursa foto: freepik.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 30 iunie 2023. Meteorologii explică și la ce fenomene și temperaturi ar trebui să ne așteptăm sâmbătă și duminică.

Vineri vremea se va mai încălzi față de joi, iar în unele zone cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și intensificări de scurtă scurtă durată ale vântului, potrivit Antena 1

Sunt așteptate maxime termice cuprinse între 24 și 31 de grade Celsius, și minime între 7 și 21 de grade Celsius.

Averse slabe în unele regiuni
În nordul, nord-estul și centrul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, iar pe unde pe arii restrânse vor exista averse slabe.

Meteorologii anunță pentru vineri vânt slab și moderat, cu intensificări în zonele de est, nord-est și la munte.

În Capitală vremea se va încălzi. Se anunță cer variabil și vânt slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 30 de grade Celsius, iar minimele vor coborî la 15 grade Celsius, scrie adevarul.ro.

Vremea în weekend
Pentru weekend se anunță vreme frumoasă în majoritatea regiunilor, dar, pe alocuri, meteorologii prognozează ploi și descărcări electrice, potrivit .primatv.ro.

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii anunță vreme caldă în cea mai mare parte a României. Temperaturile maxime se vor situa între 21 grade pe litoral şi 32 de grade în sudul extrem.

Jumătatea de vest a ţării va sta sub semnul instabilității atmosferice.

Vor fi înnorări accentuate și se anunță chiar averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durata ale vântului.

Pentru duminică, meteorologii anunță vremea în general instabilă. Maximele termice se vor situa între 22 grade pe litoral și izolat în vest și în nord-vest şi 31 de grade în sudul Muntenie și în estul Moldovei.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: