Vremea se schimbă brusc în România. Ciclonul Ashley aduce temperaturi de 15 grade, ploi torențiale și vijelii

Sursă foto: Freepik

Începând de duminică, temperaturile vor scădea brusc de la maxime de 33-34 de grade la 15 grade, ca urmare a formării unui ciclon în Marea Mediterană, conform directorului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.

Ciclonul Ashley va aduce în România și ploi torențiale și vijelii.

La finalul primei luni din toamna lui 2024 va fi în continuare o vreme a extremelor meteorologice.

Maxime de până la 34 de grade sâmbătă, apoi răcire drastică.

Până sâmbătă, va fi o vreme deosebit de cladă, cu temperaturi de până la 33-34 de grade, cu până la 10 grade Celsius peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Vineri este posibil să înregistrăm cea mai caldă zi din această săptămână, mai ales în sudul extrem, în Câmpia Română. Și sâmbătă vor fi temperaturi de până la 33 de grade Celsius.

„De duminică, vremea se va răci semnificativ în cea mai mare parte a țării și va deveni instabilă. Instabilitatea atmosferică va fi caracterizată prin averse torențiale, posibile intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie, în cea mai mare parte a țării. Chiar și în noaptea de duminică spre luni, în est și local în centrul țării este posibil să consemnăm cantități de apă, în intervale scurte de timp, însemnate cantitativ, mai ales în sud și în sud-est”, a declarat pentru Agerpres Elena Mateescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: