METEO Vremea se schimbă radical, în primul weekend din octombrie. Cât scad temperaturile

Sursa foto: Unsplash

Primul weekend din octombrie aduce furtuni puternice în toată țara, cu ploi torențiale, grindină și vânt intens. Temperaturile vor scădea semnificativ, înregistrându-se diferențe de până la 10 grade Celsius. 

Primul weekend din octombrie vine cu furtuni puternice pe întreg teritoriul țării, urmate de o răcire semnificativă a vremii. Diferențele de temperatură vor ajunge până la 10 grade Celsius.

Astăzi, condițiile meteo vor fi instabile în Moldova, Muntenia și Transilvania, unde se așteaptă ploi abundente, însoțite de descărcări electrice, grindină și rafale de vânt puternic. În unele zone, cantitatea de precipitații va atinge 40-50 l/mp într-un timp scurt.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică și averse semnificative pentru perioada 5 octombrie, ora 15:00 – 6 octombrie, ora 12:00. Avertizarea vizează zonele din Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și sud-estul Transilvaniei.

În aceste regiuni, se așteaptă ploi abundente, cu cantități de apă cuprinse între 20 și 30 l/mp, iar local acestea vor depăși 40-50 l/mp.

Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.” informează ANM.

În restul țării, ploile vor fi mai puțin intense și de scurtă durată. Temperaturile maxime vor varia între 16°C în nord-vest și 29°C în sud.

În Capitală, sunt așteptate furtuni puternice, cu precipitații cuprinse între 15 și 25 l/mp și o temperatură maximă de 27°C.

Pe parcursul nopții, în jumătatea de est a țării se vor înregistra ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice, grindină și vânt puternic.

Pe alocuri, se va forma ceață, iar vântul va sufla de la slab la moderat. Temperaturile minime vor varia între 8°C în sud-vestul țării și 20°C în zona litoralului.

În Capitală, minimele vor oscila între 14°C și 15°C.

Duminică, vremea va rămâne instabilă în estul țării, cu ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. În anumite zone, se vor acumula cantități semnificative de apă.

Maximele zilei vor fi cuprinse între 15°C în vestul țării și 23°C în sud. În București, se vor înregistra ploi temporare, vânt ușor până la moderat și o temperatură maximă de 22°C.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: