METEO Vremea se schimbă radical. Unde se încălzește spectaculos. Zonele în care viscolul face ravagii

Prognoza meteo
Sursă foto: Unsplash

După gerul cumplit, vremea se îndreaptă. Meteorologii anunță temperaturi în creștere, în special în sudul țării, unde valorile vor depăși normalul perioadei. Sunt așteptate maxime de 11 grade Celsius, însă nopțile și diminețile rămân în continuare foarte reci.

Această încălzire se va resimți în mod deosebit la temperaturile din timpul zilei, care vor deveni ușor pozitive în toate regiunile.

„Ne așteptăm mâine( n.r.: duminică), dar și în prima jumătate a săptămânii, să avem temperaturi maxime, în marea lor majoritate între 1 și 5, 6, poate chiar 7 grade, dar temperaturile minime, chiar dacă vor mai crește și nu vor mai atinge pragul gerului, adică valori de -10°, se vor menține negative la nivelul întregii țări, în mare parte din săptămâna viitoare”, a explicat meteorologul Alina Şerban la Antena 3 CNN.

Fe precipitații nu scăpăm însă. În noaptea de luni spre marți, sistemele noroase vor traversa țara noastră de la vest către est și vor aduce precipitații: sub formă de ninsoare în vest, nord, centru, iar în partea de sud și de sud-est a teritoriului vor fi sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare.

Ninsori în Maramureș

Duminică, 14 ianuarie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va încălzi, astfel cã în regiunile sudice valorile termice vor ajunge să depăşească normele climatologice specifice datei, în timp ce în rest se vor situa în jurul acestora. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în sudul Olteniei, iar cele minime în general între -9 şi 1 grad, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: