Skip to content
Politică

Vremea urâtă a cauzat multe probleme în țară: drumuri închise și mii de gospodării fără energie electrică

libertatea.ro

Duminică, vremea rea, vântul puternic și viscolul au provocat mai multe probleme în diferite părți ale țării. Meteorologii au emis de sâmbătă seara atenționări și un cod galben de vânt, ploi și temperaturi scăzute, cât și un cod portocaliu de viscol în zonele montane.

Toate aceste fenomene meteo au cauzat circulație îngreunată pe anumite drumuri din țară, unele fiind chiar închise temporar. De asemenea, mii de gospodării au rămas fără energie electrică, informează Hotnews.ro.

În zona Moldovei, TransRarăul a fost închis temporar duminică după-amiază, iar DN17B este blocat pe un sens de mers în localitatea Dorna Arini, după ce mai mulți bolovani au căzut de pe un versant. În Suceava, peste 4600 de gospodării au rămas fără energie electrică, la fel și în județul Neamț, unde se înregistrează aproximativ trei mii de case fără curent.

În Pasul Tihuța, situat la cota 1.200, la limita dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, traficul rutier se desfășoară în condiții de ninsoare viscolită, drumarii împrăștiind sare pe carosabil.

În Mureș, circa o mie de case din mai multe localități au rămas de asemenea fără curent electric, iar în Maramureș, drumul județean 184 pe conexiunea Cavnic-Pasul Rotunda (1.000 metri altitudine) – Ocna Sugatag, drum care traversează Muntii Gutai, a fost închis.

Amintim că ANM a emis două codul, unul galben și unul portocaliu, valabile de duminică dimineață, până luni la ora 23:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *