Skip to content
Politică

Vuiet în presa internațională, după condamnarea lui Dragnea

ziaruldeiasi.ro

Presa internațională a vuit după ce joi seară judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție l-au condamnat pe liderul PSD la trei ani și șase luni, în dosarul Bombonica.

De exemplu, jurnaliștii de la AFP notează că decizia instanței ”reprezintă o lovitură puternică la adresa ambiţiilor (lui Dragnea) de a rămâne stăpânul jocului pe scena politică” din România. În plus, aceiași ziariști notează că șeful Partidului Social Democrat nu va ajunge în spatele gratiilor, întrucât acesta a fost prima instanță, conform B1.ro.

Agenția Reuters amintește că această hotărâre ce-l vizează pe președintele Camerei Deputaților este ”o nouă condamnare penală”, ceea ce ar putea să slăbească acapararea asupra celui mai mare partid din ţară şi asupra Guvernului de la Bucureşti. Mai mult decât atât, Euronews amintește că Dragnea este vizat și de o investigație din Brazilia.

Despre condamnarea lui Liviu Dragnea au scris și jurnaliștii de la China Nouă și cei de la EuObserver care precizează că președintele PSD este considerat ”adevăratul lider” al ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *