Skip to content
Politică

VW Group pregătește concedierea tuturor angajaților implicați în scandalul dieselgate

Conducerea Volkswagen Group intenționează să concedieze un grup mare de angajați, ingineri și manageri, implicați în scandalul diesel, în frunte cu fostul șef de dezvoltare de la VW.

Mai multe publicații germane au publicat informații din interiorul VW Group care arată că actuala conducere a decis să facă o curățenie amplă printre angajații care au fost implicați în dezvoltarea și instalarea dispozitivelor de manipulare a emsiilor pe motoarele diesel, celebrul scandal care a adus atât sancțiuni financiare uriașe pentru companie, dar și o problemă mare de imagine.

Cel mai important angajat care va fi demis este Heinz-Jakob Neusser, fost șef de dezvoltare al mărcii VW, după cum scrie Automotive News, care a fost suspendat din funcție încă din 2015, dar care nu a fost dat afară până acum. Un număr total de 39 de persoane au fost deja acuzate de procurorii germani de legături cu scandalul diesel și este posibil ca și alte persoane să fie nominalizate de ancheta autorităților.

Anul acesta, scandalul a luat o întorsătură dramatică pentru fostul CEO al grupului, Martin Winterkorn, care a fost inculpat de Departamentul de Justiție american în dosarul emisiilor, fiind acuzat de conspirație pentru îndepărtarea probelor în dosarul manipulărilor de emisii.

Actualul șef al Volkswagen Group, Herbert Diess, a fost și el amestecat, de curând, în scandal, deși a fost angajat pe poziția de CEO al VW chiar în momentul apariției în public a primelor informații privind investigațiile făcute de autoritățile americane. Practic, Diess a fost instalat ca șef al mărcii VW în luna iulie 2015, iar informațiile privind scandalul au apărut în public în septembrie. Imediat după angajare, se pare că Diess a participat la o ședință cu Martin Winterkorn în care au fost discutate eventuale soluții pentru ieșirea din criză, după cum a reieșit dintr-o investigație Der Spiegel. Acuzația adusă lui Diess nu este una solidă, faptul că a participat la celebra ședință fiindu-i imputat de jurnaliștii germani doar prin prisma faptului că a știut de scandal și nu a anunțat nimic timp de două luni.

Herbert Diess a declarat pentru publicația Handelsblatt, că această concediere masivă va fi făcută pe baza informațiilor care au ieșit la iveală din dosarele deecretizate ale procurorilor care investighează acest dosar.

Citește mai mult: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *