Skip to content
Economie

Wall Street a închis miercuri în scădere puternică, din cauza temerilor legate de inflaţia ridicată din SUA

facebook

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere puternică, traşi în jos de acţiunile companiilor de tehnologie, în condiţiile în care datele referitoare la inflaţie au arătat că presiunile asupra preţurilor sunt peste aşteptări, transmite CNBC.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1,8%, după ce marţi a consemnat cea mai slabă evoluţie după luna februarie. S&P 500 a coborât cu 2%, iar Nasdaq Composite cu 2,5%.

Vânzările s-au intensificat odată ce S&P 500 a coborât sub minimul atins marţi, un nivel urmărit îndeaproape de traderi datorită redresării care a avut loc în timpul tranzacţiilor din ziua precedentă. După ce S&P a coborât sub minimul respectiv, indicele şi-a continuat declinul, informează news.ro.

Inflaţia din SUA a consemnat în aprilie cel mai ridicat nivel după 2008, indicele preţurilor de consum avansând cu 4,2% comparativ cu intervalul similar al anului trecut, în timp ce Dow Jones a estimat o creştere de 3,6%. Avansul lunar, de 0,8%, a depăşit creşterea anticipată, de 0,2%.

Excluzând preţurile volatile ale energiei şi alimentelor, indicele preţurilor de consum a crescut cu 3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2020 şi cu 0,9% faţă de luna precedentă. Estimările erau de 2,3% şi de 0,3%.

Investitorii sunt îngrijoraţi că accelerarea inflaţiei va reduce marjele şi profiturile companiilor. Dacă presiunile de creştere a preţurilor vor deveni prea mari, o perioadă lungă de timp, Rezerva Federală va fi nevoită să înăsprească politica monetară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *