Wall Street deschide în ușoară creștere, după prăbușirea de luni

Sursa foto: X

Principalii indici de pe Wall Street au crescut marți în cadrul unor tranzacții volatile, investitorii căutând oferte mai bune după prăbușirea din sesiunea precedentă. Acestea în contextul unor comentarii timide ale Rezervei Federale privind ratele dobânzilor care au îmbunătățit starea de spirit, potrivit Reuters. 

Majoritatea acțiunilor cu o capitalizare mai mare de 200 de miliarde de dolari și cele aflate în creștere, care au pierdut cumulat 200 de miliarde de dolari din valoarea de piață luni, erau pe o tendință de creștere, Nvidia revenind cu 2,3%.

Apple a coborât cu 1,9%, prelungind o scădere de aproape 5% care a avut loc luni, după ce Berkshire Hathaway a lui Warren Buffett și-a redus la jumătate participația la producătorul iPhone.

Atât S&P 500, cât și Nasdaq Composite au înregistrat pierderi de cel puțin 3% fiecare în sesiunea precedentă, după ce datele economiei slabe au contribuit la îngrijorările cu privire la recesiune în SUA și la lichidarea pozițiilor puternice din tranzacțiile de tip carry trade care finanțează active cu randament ridicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: