Washingtonul anunţă un ajutor militar de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina

sua
Sursă foto: news.ro

SUA au anunţat miercuri acordarea unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina care se ridică la 1,3 miliarde de dolari, potrivit AFP.

Acest pachet prevede în special livrarea a patru sisteme de rachete de apărare antiaeriană, rachete antitanc, muniţii de artilerie, materiale de deminare şi drone explozive, detaliază Pentagonul într-un comunicat.

Ajutorul anunţat „subliniază angajamentul continuu al SUA de a răspunde necesităţilor presante ale Ucrainei în ceea ce priveşte furnizarea de mijloace esenţiale pe termen scurt şi, în acelaşi timp, construind capacitatea durabilă a forţelor armate ale Ucrainei de a-şi apăra teritoriul şi de a respinge agresiunea rusă pe termen mediu şi lung”, se menţionează în comunicatul Pentagonului.

Totuşi, materialul nu va fi livrat prea curând pe linia frontului din Ucraina, căci ajutorul anunţat cade sub incidenţa Iniţiativei de ajutor securitar pentru Ucraina prin care SUA furnizează mai degrabă echipamente provenind de la industria de apărare sau de la aliaţi şi nu direct din arsenalul forţelor armate americane.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Citește și: