Weber: Susţin decizia de a avea pe cineva din Europa Centrală sau de Est la conducerea UE

Sursa foto:X

Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a declarat, marţi, că susţine decizia de a avea „pe cineva dintr-o ţară din Europa Centrală sau de Est” la conducerea UE, în următoarele mandate ale instituţiilor comunitare.’

Weber este prezent la Bucureşti cu prilejul Congresului PPE, care are loc la Bucureşti miercuri şi joi, şi a susţinut o conferinţă de presă comună alături de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

„PPE este partidul ţărilor din Europa Centrală şi de Est şi astfel situaţia actuală, în care nimeni din Europa Centrală sau de Est nu este lider al unei instituţii europene, este inacceptabilă pentru următorul mandat. Susţin decizia de a avea pe cineva dintr-o ţară din Europa Centrală sau de Est la conducerea UE”, a spus Weber.

„PNL, cu Nicolae Ciucă şi preşedintele Iohannis au arătat că România este respectată la nivel european. Vocile celor doi lideri contează la nivel european, când discută chestiuni importante”, a spus Weber. Totuşi, a arătat că nu se poate implica în ceea ce priveşte alegerea democratică a viitorilor lideri UE.

El a îndemnat PNL să pună pe listele pentru alegerile europarlamentare „persoane competente, care să apere interesele României”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: