Skip to content
București

Weekend cu restricții. Circulația închisă în București

restrictii circulatie http://radiocluj.ro

Circulaţia rutieră este închisă, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Constituţiei, pe bulevardele Unirii, Libertăţii, Decebal, Basarabia, I.C. Brătianu, Naţiunile Unite şi pe Splaiul Independenţei, pentru Semimaratonul Bucureşti, care se desfăşoară pe un traseu de 21 de kilometri.

Organizatorii se aşteaptă ca la cea de-a şasea ediţie a OMV Petrom Bucharest Half Marathon să participe peste 16.000 de alergători.

Sâmbătă, traficul rutier va fi închis, între orele 07.30 şi 15.30, pe ambele sensuri ale bulevardului Unirii, între Piaţa Constituţiei şi bulevardul I.C. Brătianu, precum şi pe bulevardul Libertăţii, între Calea 13 Septembrie şi bulevardul Naţiunile Unite, a anunţat Brigada Rutieră a Capitalei, potrivit romaniatv.net.

De asemenea, de sâmbătă, ora 15.30, până la duminică, la închiderea evenimentului, circulaţia rutieră va fi oprită pe bulevardul Libertăţii, între cele două bretele din Piaţa Constituţiei, iar de la orele 18.00 va fi restricţionat traficul şi pe porţiunea cuprinsă între bulevardul Naţiunile Unite şi Splaiul Independenţei.

Traficul rutier va fi închis şi duminică, între orele 07.30 şi 15.30, pe trasele stabilite pentru Cursa de 10 kilometri individual, Cursele Semimaraton, Ştafetă Scholl şi Cursa populară de trei kilometri.

Cursa de 10 kilometri, cu startul la 08.15, de pe bd. Libertăţii (între Splaiul Independenţei şi bd. Naţiunile Unite), va avea loc pe traseul bd. Libertăţii, stânga pe breteaua din zona Parchetului General, dreapta pe bd. Unirii, Piaţa Alba-Iulia, bd. Decebal, întoarcere înainte de intersecţia cu str. Dristor, retur bd. Decebal, bd. Unirii, bd I.C. Brătianu, stânga str. Halelor, Splaiul Independenţei până la pod Haşdeu, întoarcere pe sensul celălalt (fără a afecta traversarea pe podul Haşdeu), retur pe sensul celălalt al Splaiului Independenţei până la Piaţa Naţiunilor Unite, dreapta pe bd. Naţiunilor Unite, stânga pe bd Libertăţii, până la punctul de sosire din Piaţa Constituţiei.

Cursele Semimaraton, Ştafetă Scholl, care vor avea startul la 09.30, de pe bd. Libertăţii (între Splaiul Independenţei şi bd. Naţiunile Unite), se vor desfăşura pe traseul bd. Libertăţii, stânga pe breteaua din zona Parchetului General, dreapta pe bd. Unirii, stânga pe bd. I.C. Brătianu, stânga pe str. Halelor, Splaiul Independenţei, întoarcere pe celălalt sens pe Podul Haşdeu, retur pe sensul celălalt al Splaiului Independenţei până la Piaţa Naţiunilor Unite, dreapta pe bd. Naţiunile Unite, stânga pe bd. Libertăţii, Piaţa Constituţiei, stânga pe breteaua din zona Parchetului General, bd. Unirii, Piaţa Alba Iulia, bd. Decebal, Piaţa Hurmuzachi, bd. Basarabia cu întoarcere înainte de bd. Chişinău, bd. Basarabia, dreapta pe aleea de intrare în Stadionul Naţional Arena (aleile din jurul stadionului cu ieşire în bd. Maior Coravu şi întoarcere înainte de rondul de la intrarea în stadion), ieşire în bd. Basarabia, dreapta pe bd. Basarabia, Piaţa Hurmuzachi, bd. Decebal, dreapta pe bd. Unirii, dreapta pe bd. I.C.Brătianu, stânga pe str. Halelor, continuare pe Splaiul Independenţei până la Podul Haşdeu cu întoarcere pe pod, pe trotuar (fără a restricţiona circulaţia auto pe pod), Splaiul Independenţei până la Piaţa Naţiunile Unite, dreapta pe bd. Naţiunile Unite, stânga pe bd. Libertăţii până la punctul de sosire din Piaţa Constituţiei.

Pentru Cursa Populară de 3 kilometri, cu startul de pe bd. Libertăţii (între Splaiul Independenţei şi bd. Naţiunile Unite), traseul va fi stânga pe bd. Unirii, pe breteaua din zona Parchetului General, bd. Unirii, până la intersecţia cu bd. I.C.Brătianu, retur pe sensul celălalt, bd. Unirii, Piaţa Constituţiei, breteaua din zona Ministerului de Finanţe, stânga spre punctul de sosire de pe bd. Libertăţii.

În timpul restricţiilor de trafic, şoferii pot circula pe rutele ocolitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *