Skip to content
Magazin

WhatsApp amână actualizarea politicilor privind confidențialitatea după protestele utilizatorilor

Twitter

WhatsApp a anunțat vineri că va amâna pentru trei luni modificările termenilor privind confidențialitatea, după îngrijorările exprimate de mulți utilizatori că serviciul de mesagerie mobilă va partaja date confidențiale cu compania-mamă, Facebook.

Acum amânăm data până la care utilizatorii vor trebui să revizuiască și să fie de acord cu termenii”, a spus compania într-o postare pe blog, potrivit AFP. Modificările, care trebuiau să intre în vigoare pe 8 februarie, nu vor intra în vigoare decât pe 15 mai.

" "

WhatsApp a anunțat în 4 ianuarie o actualizare a politicilor privind confidențialitatea. Încă din 2016 WhatsApp a distribuit anumite date cu Facebook dar anterior utilizatorii aveau opțiunea de a cere excluderea din programul de data sharing.

Utilizatorii din Europa și Marea Britanie vor vedea un mesaj diferit datorită regulilor de protecție a datelor din aceste zone. Mesajele WhatsApp sunt totuși criptate, însemnând că Facebook nu va putea vedea conținutul lor.

Însă WhatsApp colectează o mulțime de alte date care pot fi distribuite cu Facebook, printre acestea numărându-se informațiile de înregistrare precum numărul de telefon, date privind tranzacțiile, detalii despre modul în care interacționezi cu alții (inclusiv agenți comerciali) și informații despre telefonul mobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *