Skip to content
Societate

WhatsApp nu va mai funcționa pe milioane de telefoane: Ce smartphone-uri nu vor mai avea acces la aplicație

WhatsApp va înceta în curând să funcționeze pe milioane de telefoane, după ce aplicația de mesagerie a anunțat că nu va mai rula pe dispozitive mai vechi, potrivit startupcafe.ro.

Compania, deținută de Facebook, spune pe pagina sa de asistență care sunt smartphone-urile care nu vor mai putea accesa aplicația, susținând că schimbarea este necesară pentru a asigura securitatea utilizatorilor săi, relatează Independent.co.uk.

Sunt afectate diverse versiuni de Android, iPhone și Windows Phone,perioada de asistență oficială încheindu-se la 1 februarie 2020.

WhatsApp nu va mai funcționa pe iPhone care rulează sistemele de operare iOS 8 sau cele anterioare acestuia, care a fost introdus de Apple în 2014. Aceasta înseamnă că oricine are un iPhone 6 sau mai nou nu va avea probleme.

Telefoanele Android care folosesc o versiune mai veche decât 2.3.3 – cunoscută și sub numele de Gingerbread – nu vor mai fi acceptate și oricine încearcă să creeze un cont nou sau să verifice un cont existent folosind Android mai vechi va fi blocat. Android Gingerbread a apărut în 2010.

Telefoanele Windows care rulează sistemul de operare mobil Windows Phone 8.1 sau mai mult vor continua să fie acceptate de WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *