Skip to content
Economie Societate

WhatsApp trece de 5 miliarde de download-uri pe Android

Google play
" "

Cea mai folosită aplicație de chat este una din puținele aplicații care au fost până acum descărcate de peste 5 miliarde de ori din magazinul de aplicații pentru Android. Conform informațiilor oficiale afișate de Google Play, WhatsApp a intrat în categoria selectă a aplicațiilor de Android care are la activ mai mult de 5 miliarde de download-uri. În afara unora din aplicațiile Google, Facebook și WhatsApp sunt singurele aplicații care au peste 5 miliarde de instalări din Play Store.

In schimb, cifra include nu doar download-urile realizate de utilizatori, ci și telefoanele pe care aplicația a fost preinstalată.

" "
" "

Producătorii de aplicații realizează astfel de înțelegeri cu cei de telefoane pentru a-și forța produsele pe telefoanele noi. Facebook a avut de-a lungul timpului astfel de deal-uri pentru aplicațiile sale cu mai mulți producători. Inclusiv WhatsApp era preinstalată de Huawei pe telefoanele sale până anul trecut.

WhatsApp are undeva peste 1,5 miliarde de utilizatori, care își reinstalează aplicația atunci când își schimbă telefonul sau când nu găsesc altă soluție pentru problemele tehnice. De aici și numărul mult mai mare de download-uri decât cel de utilizatori. Facebook a renunțat recent să mai afișeze reclame în WhatsApp. Utilizatorii popularei aplicații au scăpat, cel puțin pentru moment, de perspectiva publicitară care se configura pentru secțiunea Status, scrie Profit.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *