Skip to content
Politică

Wikileaks a publicat mii de documente secrete despre Turcia

" "

Wikileaks a reacționat la după lovitura de stat eșuată din Turcia, prin publicarea a mii de mailuri și documente secrete din interiorul partidului de guvernământ din Turcia.

Site-ul specializat în publicarea de documente confidențiale anunțase de luni că este gata să difuzeze peste 300.000 de documente legate de guvernul turc, în urma loviturii ratate din acest weekend, potrivit realitatea.net.

" "
" "

A doua zi, site-ul Wikileaks a fost ținta unui atac cibernetic, despre care oamenii lui Julian Assange spun că este susținut de către „o facțiune a puterii de stat a Turciei sau a aliaților săi”.

Marți seara, la ora 23, ora Turciei, Wikileaks a dat drumul primului dosar de mailuri private trimise de politicieni importanți din partidul AKP, aflat la putere în Turcia.

La scurt timp după momentul publicării, site-ul Wikileaks era indisponibil, presa britanică scriind că este din nou ținta unui atac cibernetic.

Dezvăluirile Wikileaks vin ca răspuns la epurările și represaliile masive care au loc în aceste zile în Turcia în structurile politice, militare și educationale.

Într-un comunicat de presă, Wikileaks spune că mailurile date marți publicității fac parte din 762 de adrese de mail din cadrul AKP, de la literele A până la I și conțin 294.548 mailuri cu mii de documente atașate. Cel mai recent mail este din 6 iulie 2016, iar cel mai vechi din 2010.

Wikileaks scria luni seara pe Twiter:

Pregătiți-vă de război, pentru că vom publica 100.000 de documente despre structura puterii politice a Turciei.”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *