Skip to content
Sport

WOW ! Honda Civic Type R, varianta finala la salonul de la Geneva

cnet.com

Constructorul japonez de automobile a anuntat ca va aduce versiunea de productie a noii Civic Type R la Salonul Auto de la Geneva. Unul dintre cele mai asteptate hot-hatch-uri va fi propulsat de un motor turbo de 2.0 litri.

Dupa o lunga serie de fotografii si filmulete-spion, Honda a prezentat anul trecut cu ocazia Salonului Auto de la Paris prototipul noii Civic Type R. Hot-hatch-ul a atras imediat atentia cu exteriorul agresiv caracterizat de o multime de accesorii aerodinamice, blocuri de lumini cu LED, uriasele frane Brembo cu discuri perforate, priza de aer de pe capota si, nu in ultimul rand, cu body-kit-ul din carbon, care iese in evidenta prin mai multe accente rosii, scrie 4tuning.ro.

" "
Honda Civic Type R interior
sursa foto: 4tuning.ro

De-a lungul anului, japonezii au adus in cadrul mai multor evenimente, printre care si SEMA din Las Vegas, acelasi prototip, insa acum, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, publicul larg va face pentru prima data cunostinta cu mult-asteptata versiune de productie Civic Type R.

In plus, constructorul nipon a confirmat ca hot-hatch-ul va porni in urmarirea rivalilor din segment cu propulsorul turbo de 2.0 litri, disponibil si pe generatia actuala. Insa, acesta va fi putin recalibrat, astfel ca daca acum dezvolta 310 cai, in cazul viitorului model acesta va fi capabil de 320 sau chiar 330 de cai putere. Motorul va veni impreuna cu o tractiune pe puntea fata si cu o cutie manuala de viteze.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv o galerie foto cu automobilul.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *