{"id":125441,"date":"2024-04-01T19:17:44","date_gmt":"2024-04-01T16:17:44","guid":{"rendered":"https:\/\/psnews.ro\/?p=125441"},"modified":"2024-04-01T19:17:44","modified_gmt":"2024-04-01T16:17:44","slug":"comisarii-anpc-au-gasit-salmonella-in-mai-multe-produse-din-carne-de-pui-din-diverse-magazine","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/psnews.ro\/comisarii-anpc-au-gasit-salmonella-in-mai-multe-produse-din-carne-de-pui-din-diverse-magazine\/","title":{"rendered":"Comisarii ANPC au g\u0103sit salmonella \u00een mai multe produse din carne de pui din diverse magazine"},"content":{"rendered":"
Comisarii Autorit\u0103\u0163ii Na\u0163ionale pentru Protec\u0163ia Consumatorilor (ANPC) au anun\u0163at, luni, c\u0103 a fost descoperit\u0103 salmonella \u00een mai multe produse din carne de pui din diverse magazine, printre care Penny Colentina, Penny Bucure\u015ftii Noi \u015fi Metro B\u0103neasa, iar loturile respective au fost retrase de la comercializare.<\/strong><\/p>\n ANPC anun\u0163\u0103 c\u0103 deruleaz\u0103 o campanie de verificare a tuturor produselor din carne de pui aflate la v\u00e2nzare \u00een magazinele din Rom\u00e2nia, fiind prelevate probe pentru analize.<\/p>\n Rezultate par\u0163iale prezentate, luni, \u00eentr-un comunicat de pres\u0103 arat\u0103 c\u0103:<\/p>\n \u201c\u00cen cazul depist\u0103rii Salmonella spp. \u00een probele recoltate (…) acestea sunt declarate improprii consumului uman, sunt re\u0163inute oficial \u015fi retrase de la consumul uman. \u00cen cazul depist\u0103rii de Salmonella enteritidis \u015fi\/sau Salmonella typhimurium \u00een probele de carne proasp\u0103t\u0103 de pas\u0103re (…) din loturi de carne proasp\u0103t\u0103 de pas\u0103re, respectiv produse de origine animal\u0103, care nu au fost livrate c\u0103tre unit\u0103\u0163ile de v\u00e2nzare cu am\u0103nuntul, cu excep\u0163ia depozitelor alimentare, \u00abacestea nu vor fi destinate comercializ\u0103rii c\u0103tre consumatorul final dec\u00e2t dup\u0103 ce au fost supuse unui tratament termic care s\u0103 asigure eliminarea acestui risc, \u00eentr-o unitate de procesare autorizat\u0103 sanitar-veterinar, urmat\u0103 de efectuarea unui control microbiologic pentru fiecare lot de fabrica\u0163ie, care s\u0103 ateste c\u0103 lotul este corespunz\u0103tor microbiologic, atunci c\u00e2nd nu exist\u0103 garan\u0163ii suficiente c\u0103 tratamentul termic a eliminat pericolul\u00bb\u201d, au transmis oficialii ANPC.<\/p><\/blockquote>\n Institu\u0163ia a precizat c\u0103 regulamentele europene men\u0163ioneaz\u0103 c\u0103 identificarea microbiologic\u0103 a Salmonelei spp. \u00een carnea proasp\u0103t\u0103 de pas\u0103re\/produse din carne proasp\u0103t\u0103 de pas\u0103re, este neconform\u0103, fiind un indicator al lipsei siguran\u0163ei alimentare\u00a0 \u015fi implic\u0103 m\u0103suri corective conform legisla\u0163iei specifice.<\/p>\n\n