Skip to content
Video

Wring, mesaj de susținere pentru Kovesi. Îngrijorare privind rolul de pion al lui Toader EXCLUSIV

psnews.ro

Cea mai recentă ediție a interviurilor video PSnews.ro a avut-o miercuri ca invitată pe Roxana Wring, consilier general și președintele organizației din București a Uniunii Salvați România (USR).

Discuția a început cu cel mai important subiect al zilei: situația complicată de la Direcția Națională Anticorupție (în special cea de la DNA Ploiești), care i-a determinat pe unii PSD-iști să vorbească despre revocarea procurorului-șef Laura Codruța Kovesi.

În acest context, Roxana Wring a dat un mesaj de susținere pentru Kovesi: „Informațiile pe care le avem sunt informațiile pe care le are toată lumea: cele care sunt publice. Am văzut că problema e destul de complexă. Noi ne-am manifestat întotdeauna sprijinul pentru DNA și pentru doamna Kovesi. Considerăm că a făcut o treabă foarte bună acolo”.

Totuși, consilierul general a evitat să intre în detalii, dând de înțeles că este treaba Inspecției Judiciare să facă o analiză la nivelul DNA.

„Dar eu am toată încrederea în doamna Kovesi, văzând rezultatele de până acum. Cei care se pronunță și dau vina pe o parte sau pe alta probabil că au mai multe informații decât am eu. Deci eu o cred pe doamna Kovesi și am încredere în competența dânsei”, a adăugat Wring.

Întrebată dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi va cere președintelui Klaus Iohannis să o revoce pe Codruța Kovesi, Roxana Wring și-a exprimat îngrijorarea că guvernantul nu ar fi decât un pion în mâna președintelui PSD, Liviu Dragnea.

„Se pare că este unul dintre scenarii. Nu-l cunosc pe domnul Tudorel Toader decât de la televizor și, din câte înțeleg, dânsul este apolitic (sau ar trebui să fie) și nu cred că ar trebui să reacționeze la ceea ce i se cere din interiorul PSD-ului.

Deci punând cap la cap toate aceste informații pe care le am și eu public, într-adevăr: se pare că există membri PSD (domnul Dragnea, în speță) care încearcă să scape de doamna Kovesi și, în concluzie, îl folosesc pe domnul Tudorel Toader. Asta este cum citesc eu situația din ce am aflat citind informațiile publice. Care este adevărul n-o să-l aflăm probabil decât atunci când va fi o investigație transparentă. În momentul ăsta, nu sunt decât acuzații aruncate în spațiul public”, a punctat USR-ista.

În altă ordine de idei, Roxana Wring a apreciat că asaltul PSD asupra DNA va avea un impact „dezastruos” asupra imaginii României în Uniunea Europeană.

„Dezastruos! De când PSD-ul a preluat puterea, acest atac constant la statul de drept, la justiție, la DNA și încercarea asta de a spune tuturor că nu înțeleg despre ce e vorba (mai ales celor din interior sau celor care ies în stradă), lucrul ăsta nu face decât să agraveze situația.

Poziția României în exterior este atacată de acești oameni, pentru că România este un stat de drept (trebuie să fie un stat de drept) și atitudinea domnului Dragnea și a celor din jurul lui nu face decât să fragilizeze acest stat de drept, pe care noi cu greu l-am construit și fără de care noi nu am fi devenit membri ai Uniunii Europene. Deci cele patru criterii de la Copenhaga sunt acum atacate de PSD și ALDE (bine: ALDE e acolo… partener de coaliție)”, a încheiat șefa USR București.

Înregistrarea este disponibilă de la începutul filmării până la momentul 4:10:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *