Skip to content
Sport

WTA susţine că Renatei Voracova i-a fost anulată nedrept viza de intrare în Australia

Wikimedia

WTA a dat publicităţii, miercuri, un comunicat, în care arată că jucătoarei cehe Renata Voracova i-a fost anulată nedrept viza de intrare în Australia, după ce a respectat toate regulile şi procedurile în vigoare.

„WTA susţine şi apreciază toate eforturile depuse de Craig Tiley şi Tennis Australia pentru a găzdui Summer of Tennis în condiţii care continuă să fie provocatoare pentru toţi. WTA consideră că toate jucătoarele ar trebui să fie vaccinate şi susţine pe deplin politicile de imigrare care au fost puse în aplicare, deoarece protecţia comunităţilor australiene în care concurăm este esenţială. Acestea fiind spuse, complicaţiile experimentate în ultimele zile, în care sportivii au urmat procesul aprobat şi autorizat de a primi o scutire medicală pentru intrarea în ţară, sunt regretabile. Renata Voracova a respectat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată pentru intrare la sosire, a concurat într-un eveniment şi apoi i s-a anulat brusc viza, când nu a făcut nimic greşit. Vom continua să lucrăm cu toate autorităţile pentru a aborda această situaţie nefericită într-un mod adecvat”, a precizat WTA.

Jucătoarea cehă de tenis Renata Voracova cere despăgubiri după ce a fost nevoit să părsească Australia din cauza faptului că i-a fost anulată viza de intrare, la fel ca în cazului sârbului Novak Djokovici.

„Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, antrenamente pentru grand slam, posibilul premiu în bani. Sper că Tennis Australia îşi asumă şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale”, a declarat Voracova, care a recunoscut că este afectată de această situaţie.

„Nu ma gandesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc, înca nu l-am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis, a fost prea mult„, a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik.

Jucătoarea de pe locul 82 mondial al probei de dublu a părăsit Australia, sâmbătă, după anularea vizei sale din motive sanitare. Jucătoarea de 38 de ani a fost ţinută în acelaşi hotel ca sârbul Novak Djokovici, căruia i s-a interzis intrarea în ţară din cauza statutului său de vaccinare, cu o săptămână înainte de Australian Open. Ea a plecat cu un avion din Melbourne, în cursul serii de sâmbătă.

Voracova a fost în acelaşi caz cu Djokovici: nevaccinată împotriva Covid, i se acordase o scutire de la regulile anti-Covid în vigoare în ţară de către Federaţia Australiană de Tenis pentru a putea veni să joace Australian Open, după ce a contractat virusul la sfârşitul anului trecut.

Dar, la fel ca în cazul numărului 1 mondial, autorităţile au decis să-i anuleze viza, considerând că motivul ei de scutire nu îndeplineşte condiţiile stricte de intrare pe teritoriu impuse în cadrul luptei împotriva Covid-19.

Djokovici a rămas în Australia pentru că a făcut apel la decizia de anulare a vizei şi a avut câştig de cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *