Xi Jinping: China trebuie să folosească mai bine ştiinţa, tehnologia şi industria pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”

Sursa foto: X

Președintele Chinei Xi Jinping a declarat miercuri, 8 martie, în Parlamentul de la Beijing că statul trebuie să-şi îmbunătăţească folosirea resurselor „pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”.

„China trebuie să folosească mai bine, ştiinţa, tehnologia şi industria pentru a-şi consolida armata şi a câştiga războaie”, a afirmat Xi Jinping, arată digi24.ro.

El a cerut sporirea flexibilităţii lanţurilor de aprovizionare, intensificarea lucrărilor în infrastructură şi crearea unor rezerve naţionale cu destinaţie militară.

Liderul de la Beijing a vorbit și de existenţa unor „riscuri strategice” pe care armata chineză trebuie să le aibă în vedere, însă nu a amintit care sunt acestea.

Cu o zi înainte, Xi Jinping a avertizat că „ţările occidentale, conduse de Statele Unite, au pus în aplicare o politică de îngrădire, de încercuire şi de represiune împotriva Chinei, ceea ce a condus la provocări fără precedent pentru dezvoltarea ţării”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: