Xi Jinping se află în Ungaria pentru a discuta despre Ucraina şi infrastructură

Xi Jinping
Sursa foto: Facebook

Preşedintele chinez Xi Jinping urmează să se întâlnească joi cu premierul ungar Viktor Orban, cu războiul din Ucraina şi proiectele de infrastructură pe ordinea de zi, în cea de-a treia escală a primului său turneu european din ultimii cinci ani, relatează Reuters.

Xi, care a sosit miercuri seara la Budapesta, se poate aştepta la o primire călduroasă într-o ţară care îi este un partener important în materie de comerţ şi investiţii, în contrast cu alte ţări din UE care iau în considerare diversificarea faţă de China şi devin mai puţin dependente de a doua economie mondială. Xi a „dezvoltat prietenii profunde” cu politicienii maghiari, iar Ungaria a fost „ţinta numărul unu în regiunea Europei central-estice pentru investiţiile chineze”, a scris Xi, miercuri, în cotidianul pro-guvernamental Magyar Nemzet.

Xi a sosit în Ungaria după ce a vizitat Franţa şi Serbia. La Paris, preşedintele Emmanuel Macron şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au făcut presiuni pentru ca Beijingul să asigure un comerţ mai echilibrat cu Europa şi să îşi folosească influenţa asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Ucraina va fi un punct important pe ordinea de zi şi în timpul discuţiilor de la Budapesta, a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto la începutul săptămânii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: