Zacuscă cu cioburi, produs „tradițional” românesc vândut în Ungaria

Autoritățile sanitare veterinare ungare au notificat România, marți, 16 aprilie, în sistemul european de alertă alimentară, cu privire la descoperirea unor fragmente de sticlă într-un borcan cu zacuscă cu fasole.

Plângerea inițială a fost făcută de un consumator final, care a cumpărat produsul în cauză.

Riscul pentru sănătatea sau viața clientului a fost evaluat ca fiind grav.

Din datele consultate de G4Food reiese că unitatea de producție se află în județul Bihor.

Autoritățile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor din Ungaria au eliminat de pe piață lotul din care făcea parte produsul.

Pe baza investigațiilor întreprinse, s-a ajuns la concluzia că expunerea la riscul prezentat de acest produs reprezintă o amenințare semnificativă pentru sănătatea și siguranța consumatorului, impunând astfel necesitatea imediată a retragerii lotului în cauză de pe piață. În plus, gravitatea situației a determinat activarea sistemului european de alertă alimentară, garantând astfel că informațiile privind pericolul asociat acestui produs sunt comunicate și către celelalte state membre ale Uniunii Europene, pentru a se asigura protecția colectivă a consumatorilor europeni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL