Skip to content
Politică

Zamfir, dezlănțuit după ce PNL s-a solidarizat cu Orban: Partid de denunțători! EXLCUSIV

antena3.ro

Senatorul Daniel Zamfir a acordat marți o declarație vehementă pentru PSnews.ro, după ce Biroul Executiv (BEx) al Partidului Național Liberal s-a solidarizat în aceeași zi cu liderul PNL, Ludovic Orban, în privința plângerii penale formulate de către acesta împotriva premierului Viorica Dăncilă.

CITIȚI ȘI: Liberalii, scut în jurul lui Orban pe tema plângerii penale

Concret: în opinia lui Daniel Zamfir, prin mutarea de marți, BEx al PNL „a legitimat denunțul ca politică de partid”, întrucât după Ludovic Orban a ieșit public vicepreședintele Florin Cîțu, care a vorbit despre posibilitatea unui demers similar, dar pe tema Pilonului II de pensii.

E trist și în același timp rușinos ceea ce s-a întâmplat astăzi în Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, pentru că – din păcate – astăzi Biroul Executiv a legitimat denunțul ca politică de partid. Pentru că, așa cum știți, denunțul lui Orban a fost urmat de intenția domnului Cîțu de a face și el un denunț, o plângere penală în legătură cu Pilonul II de pensii.

Eu aștept pe 10 iunie acel Consiliu Național de Coordonare, să vedem dacă partidul – într-un for important – împărtășește opinia lui Orban și a lui Cîțu, și a celor care au renunțat la forța argumentelor, înlocuind-o cu forța instituțiilor de forță. Adică Partidul Național Liberal (actuala conducere – cei din jurul lui Orban) s-ajungă să legimiteze denunțul ca politică pentru mine este trist.

Mie lucrurile încep să mi se clarifice: eu văd că, din păcate, linia Partidului Național Liberal e una departe de ceea ce ar trebui să fie. Partidul Național Liberal este partidul care, în primul rând, ar trebui să apere drepturile și libertățile fundamentale ale oamenilor. Văd că s-a transformat într-un partid de denunțători – ceea ce pentru mine este o surpriză extrem de neplăcută”, a declarat Zamfir pentru PSnews.ro.

Chiar dacă a apreciat că nu vor exista implicații directe ale votului de marți din BEx, senatorul de Brașov a susținut că „lucrurile au luat-o profund razna” în urma plângerii penale formulate de Orban.

„Implicații directe nu vor fi, dincolo de lucrurile profund greșite care au apărut în acel denunț. S-a tot comentat public ce tip de acuzații a făcut… A invocat implicarea unor servicii secrete în relațiile cu statul Israel… Adică este o chestiune extrem de periculoasă ceea ce a făcut Ludovic Orban. Dar, dincolo de asta, situația e una fără sens: denunți penal când s-a făcut o faptă. Eu am înțeles că doar s-a decis un memorandum care să înceapă să analizeze în legătură cu mutarea ambasadei. Deci mutarea, practic, nu s-a produs. Ca atare, să faci plângere penală pentru înaltă trădare (cea mai gravă acuzație asupra unui demnitar al statului român) doar pentru că ți-ai propus să discuți cu Israelul – partenerul cel mai de încredere al Statelor Unite – mutarea unor ambasade dintr-o parte într-alta, asta să fie considerată înaltă trădare? Deja mi se pare că lucrurile au luat-o profund razna, a încheiat parlamentarul.

1 comentariu la “Zamfir, dezlănțuit după ce PNL s-a solidarizat cu Orban: Partid de denunțători! EXLCUSIV

  1. Numai naivii puteau crede ca Orban a facut de capul lui denuntul. A avut acceptul PPE, al lui Merkel, al lui Johannis, al PNL. Cei cativa penelei care au declarat necunoasterea marsaviei, doar s-au prefacut ca nu stiau. Acum avem dovada. Abia asteapta cu totii ca actiunea lui Organ de demitere a Premierului sa se realizeze…..Desigur ca este mai mare rusinea, dar pentru Johannis-Orban nu are nicio importanta….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *