Skip to content
Video

Zamfir nu-l vede cu ochi buni pe Cîțu la șefia Comisiei economice: Nu s-a întâmplat mare lucru EXCLUSIV

libertatea.ro

Ediția de marți a interviurilor video PSnews.ro l-a avut ca invitat pe senatorul PNL de Brașov Daniel Zamfir, fost președinte al Comisiei economice din camera parlamentară superioară.

La începutul interviului, politicianul a vorbit despre relația pe care o are cu cel pe care Partidul Național Liberal l-a pus în locul lui în fruntea comisiei amintite – l-am numit pe senatorul de București Florin Cîțu.

Concret: întrebat cum apreciază activitatea de până acum a actualului șef al comisiei, Zamfir s-a arătat îngrijorat de intenția lui Cîțu de a stopa audierile a diverși demnitari ce ar putea oferi răspunsuri cu privire la problemele din economie.

„E foarte greu să estimăm. Într-o lună, practic, nu s-a întâmplat mare lucru. Ce NU vreau să se întâmple eu, ca senator și ca membru al acestei comisii (și am să le propun colegilor mei), e ca Comisia economică să înceteze procedurile de audiere a miniștrilor și a celor implicați în diverse situații, pentru că l-am auzit pe domnul Cîțu spunând că nu va mai orienta comisia către acest mod de lucru. Or, eu cred că lucrul ăsta este greșit. Comisia economică trebuie să continue să audieze miniștri, șefi de agenții șamd, tocmai pentru a scoate la iveală lucrurile rele care se întâmplă în societatea românească”, a punctat Daniel Zamfir.

În aceeași ordine de idei, PNL-istul a amintit de audierea șefilor de la ANRM (cu privire la situația redevențelor neplătite către bugetul de stat), precum și ANPC și Consiliul Concurenței (în legătură cu relația dintre bănci și debitori).

Solicitat să precizeze cum colaborează cu Florin Cîțu în Comisia economică, Daniel Zamfir a răspuns tăios: „Nu colaborez în niciun fel. Mi-e și greu să colaborez cu o persoană care îți aduce o serie de jigniri personale. Ca atare, n-am nicio relație”.

Totuși, liberalul a ținut să sublinieze că acest fapt nu îl împiedică a insista în comisie ca acest organism parlamentar să continue audierile a diverși oameni-cheie din economie.

Secvența este disponibilă mai jos, de la începutul filmării până la momentul 2:40:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *