Skip to content
Economic Politică

Zamfir, răspuns tranșant, după acuzațiile lui Cîțu: Acționează în disperare de cauză

libertatea.ro

Senatorul liberal Florin Cîțu a anunțat azi că a făcut, în numele partidului, o sesizare către Biroul permanent al Senatului, prin care cere sancționarea senatorului ALDE Daniel Zamfir.

Acesta ar fi făcut numeroase abuzuri la Comisia economică, prin solicitările repetate la adresa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, de a se prezenta în Parlament, dar și în ceea ce privește anchetarea Consiliului Concurenței.

Cîțu acuză faptul că Zamfir a întreprins toate aceste acțiuni în nume propriu, fără să aibă girul Comisiei economice.

Pentru a afla cum răspunde Daniel Zamfir acestor acuzații, PSNews l-a contactat pe senatorul ALDE.

Cîțu a spus că am făcut abuz în serviciu, pentru că guvernatorul BNR a fost chemat la Comisia economică a Senatului doar în urma deciziei mele. Nici vorbă de așa ceva.

Guvernatorul Băncii Naționale a fost chemat la comisie pentru a discuta pe marginea raportului pe care BNR l-a făcut la sfârșit de an”, a declarat Daniel Zamfir, în exclusivitate pentru PSNews.

În data de 18 decembrie, domnul Mugur Isărescu ne-a trimis o scrisoare, cu 15 minute înainte de începerea ședinței, ne-a trimis o scrisoare, prin care arată că nu va veni la Comisia economică pentru că dumnealui consideră că nu este contextul politic să participe.

Atunci, în acea zi, pe 18 decembrie, întreaga comisie, și am prezentat procesul verbal în fața Biroului permanent al Senatului, ca să demontez minciuna ordinară a domnului Cîțu, a decis ca în prima săptămână a sesiunii parlamentare, să îl reinvităm pe domnul Isărescu în Parlament.

Or, nu poți să spui că am luat această decizie singur, atât timp cât a existat plenul comisiei”, explică senatorul Zamfir.

Ședința a fost publică și o mare parte a presei a fost prezentă, există deci toate probele care sată arate că acuzațiile domnului Cîțu sunt o minciună ordinară.

Mai mult decât atât. Domnul Cîțu s-a pronunțat și împotriva anchetei pe care membrii Comisiei economice au decis să o facă la Consiliul Concurenței, în legătură cu raportul din 2008, cu privire la investigația privind manipularea ROBOR-ului.

Acolo, după cum se știe, au apărut în spațiul public anumite conversații și schimburi de e-mailuri între directorii de trezorerie de la băncile care urmau să coteze ROBOR-ul,.

Or, unul dintre instigatori, dintre cei care au afirmat foarte clar că ROBOR-ul este o înțelegere între bănci, ceea ce încalcă flagrant legea, a fost chiar domnul Cîțu”, mai spune el.

Domnul Cîțu are mâinile mânjite cu manipularea ROBOR-ului și a fost unul dintre cei care au ruinat sute de mii de oameni în România.

Evident, este disperat că lucrurile astea au apărut public și că vor mai apărea, în legătură cu activitatea dumnealui ca trezorier la una din băncile comerciale importante din România.

Așa că, sigur, în disperare de cauză, face toate aceste gesturi iresponsabile”, acuză Daniel Zamfir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *