Skip to content
Opinii & Analize

Zarurile au fost aruncate! Guvern PNL – UNPR moșit pe litoralul românesc

Lucrurile încep sa prindă contur. Liberalii vor face guvern cu UNPR sub bagheta premierului Catalin Predoiu si sub binecuvântarea si supervizarea președintelui Iohannis. Mi se confirma inca o data ca in politica dâmbovițeană trecerea timpului ii face pe politicieni sa înghită orice broasca râioasă (in Ianuarie liberalii săreau ca arsi cand ii întrebam de un posibil guvern cu UNPR). Interesant insa este mecanismul formarii noului guvern. Prima data, cum vor scapă de Ponta? Gabi Oprea isi va asuma rolul de gâde, el isi cunoaște finul, știe cum sa vorbească cu el, il va lua cu binișorul la inceput apoi il va presa de-i vor sari ochii din cap. In sensul ca ii va spune direct ca daca nu va demisiona va fi umilit prin moțiune de cenzura si dat afara pe usa din dos de la Palatul Victoria. Oprea ii va prezenta lui Ponta o ieșire demnă, de onoare, cum spune el, iar Victor – finul, care are un orgoliu cât Hymalaia si tine enorm ca sa nu fie umilit public va înțelege situația. Fii bărbat Victor! Ii va spune Nasul Famigliei, cu un rictus al pradatorului gata sa te înghită. Ponta va fi distrus de avalanșa dosarelor penale. El a sperat timp de 2 luni ca cineva din Sistem va veni sa negocieze cu el (asa cum făcea cu fostul președinte Basescu). Apoi va începe Marea Târguiala intre PNL, Iohannis si UNPR. O mică paranteza – cei care au bătut palma cu Gabi Oprea sunt Vasile Blaga si Cătălin Predoiu – vechii liberali conduși de Alina Gorghiu sunt cam spectatori in filmul asta. Au noroc insa cu președintele Iohannis. Vom avea in final un guvern format dintre trei tabere distincte; Oprea, ministru de interne si șef de clan, Predoiu si Blaga cu oastea lor mică de PD-L-isti (eficienta de altfel) si liberalii președintelui. Cum se vor împarți ministerele este o alta poveste. Adică va fi război. Vechii liberalii vor încerca sa impună un principiu de bun simt: niciun ministru din Guvernele susținute de Basescu. Dar, ce te faci cu Oprea? Asa ca liberalii vor înghiți broaștele. Nu-i plâng pentru ca si acolo sunt destule personaje toxice. In final Puterea se va tranșa intre doua mari tabere: Oprea -Vasile Blaga -Predoiu, de cealalta parte președintele Iohannis si câțiva din liderii PNL. Asta pana la alegerile generale de la anul. De abia aștept sa-i văd pe băieți la treaba!

PS: pentru ca trăim in vremuri in care autocenzura e la mare moda nu pot sa tac si sa nu remarc modul in care UNPR se gonfleaza cu tot felul de personaje dubioase, penale. Un UNPR care hotărăște cine este la putere in Romania. Mai îngrijorător este ca UNPR înghite tot mai multi birocrați din ministere si agenții guvernamentale – care cauta protecție sub pulpana generalului Oprea.

2 comentarii la “Zarurile au fost aruncate! Guvern PNL – UNPR moșit pe litoralul românesc

  1. In fond, nu conteaza cine conduce guvernul. Exista bani suficienti sa traom cativa ani fara sa facem nimic (si ar fi si mai multi in lipsa pensiilor speciale). Ce conteaza acum e scandalul. Si mai ales executiile. Sa nu aiba linistea pe care si-o doresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *