Skip to content
Politică

Zarvă între Dragnea și Zgonea. Funcția de subsecretar de stat, mărul discordiei

adevarul.ro

Între fostul șef al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, s-ar fi iscat un conflict privind funcția de subsecretar de stat.

Mai exact, Liviu Dragnea a fost audiat la DNA Ploiești în dosarul de trafic de influenţă în care este anchetat Zgonea, în anchetă intrând și declarațiile lui Victor Ponta și ale actualului președinte al Camerei Deputaților. Printre aceste mărturii se regăsesc și discuții între Valeriu Zgonea și cel ce i-ar fi cumpărat influenţa în PSD şi a încheiat apoi un acord de recunoaştere cu procurorii Anticorupţie, relatează B1.ro.

" "

Redăm stenogramele din dosarul în cauză:

Valeriu Zgonea: Stai, mă, că mă cert cu Dragnea, că Dragnea voia să pună el subsecretar…

Dumitru Dobrică: Îi nebun la cap?

Valeriu Zgonea: Pe cuvântu’ meu! Deci… Acuma l-am convins!

În declarația sa, președintele PSD neagă orice discuție cu suspectul ori cu fostul premier pe baza numirii în funcţia respectivă. Victor Ponta a fost și el chestionat, despre numirile pe care le-a semnat, în calitate de premier, şi le-a girat în calitate de preşedinte al PSD.

Dumitru Dobrică: O să vă-ntrebe domnul prim-ministru în seara asta dacă sunteți de acord!

Martor: Păi e-aicea, da` nu știu dacă mă-ntreabă!

Dumitru Dobrică: Vă-ntreabă! (….) De ce-am vrut să vă spun? Că, acuma fie… Știți cine m-a ajutat și Dragnea pusese ochii și pe ăla și Vali i-a spus: Nu-i adevărat! Și i-a spus lu` Victor: Nu, mă, rămâne cum am stabilit pentru Buzău! Că am promis și rămâne la Buzău!

Valeriu Zgonea ar fi acceptat să o numească pe fiica lui Dumitru Dobrică într-o funcție publică importantă în schimbul plății unor vacanţe şi construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *