Skip to content
Externe

UPDATE Zborurile au fost reluate pe aeroportul Luton din Londra, după o întrerupere de aproape două ore

wikipedia

Update 21.15

Aeroportul a anunţat că pista sa afectată de căldură a fost redeschisă la 17.05 GMT, după ce a suspendat zborurile la ora 15.22 GMT.


Căldura extremă din Regatul Unit a provocat luni deteriorări ale pistei şi a perturbat zborurile militare şi civile la aeroportul Luton din Londra, au declarat oficiali ai acestuia, transmite CNBC.

Un val de căldură a cuprins o mare parte din Europa de Vest, temperaturile din Londra fiind prognozate să crească la aproximativ 100 de grade Fahrenheit luni şi, posibil, mai mari marţi.

Industria aviaţiei se confruntă cu efectele asupra infrastructurii ale vremii extreme, inclusiv furtunile, inundaţiile şi temperaturile ridicate.

”În urma temperaturilor ridicate de astăzi, a fost identificat un defect de suprafaţă pe pistă. Inginerii au fost chemaţi imediat la faţa locului, iar lucrările de reparaţii sunt în curs de desfăşurare pentru a relua operaţiunile cât mai repede posibil. Ne cerem scuze pentru inconvenientul creat”, au spus reprezentanţii Aeroportului Luton din Londra, într-un comunicat.

Aeroportul este folosit de transportatori cu buget redus, între care easyJet, Ryanair şi Wizzair.

La baza Brize Norton Royal Air Force din Oxfordshire, zborurile a fost oprite după un raport similar de deteriorare a pistei.

”În această perioadă de temperatură extremă, siguranţa zborului rămâne prioritatea noastră principală, aşa că aeronavele folosesc aeroporturi alternative, în conformitate cu un plan stabilit de mult timp. Aceasta înseamnă că nu există niciun impact asupra operaţiunilor RAF”, a spus un purtător de cuvânt al RAF.

RAF nu a precizat de ce a suspendat zborurile, dar un purtător de cuvânt a spus că ”pisa nu s-a topit”, aşa cum au indicat primele informaţii din presă.

Aeroportul Heathrow, cel mai mare din ţară, a declarat că monitorizează impactul căldurii şi că până acum funcţionează normal.

Aeroportul Gatwick, din afara Londrei, a spus că nu a identificat nicio problemă la pistă din cauza căldurii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *