Skip to content
Societate

Zece cetăţeni afgani care au trecut ilegal graniţa din Serbia, pentru a ajunge în vestul Europei, prinşi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa

" "

Zece tineri, cetăţeni afgani, care au recut ilegal frontiera din Serbia şi care încercau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetăţean român, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa, judeţul Timiş. Ei se aflau cu toţii într-un autoturism, potrivit news.ro.

Poliţia de Frontieră anunţă că, în seara de 9 octombrie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Moraviţa, judeţul Timiş, au oprit pe comunicaţia DJ 588, în localitatea Şemlacu Mare, un autoturism înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, în vârstă de 19 ani. În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau zece persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, toţi cei implicaţi fiind duşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei zece pasageri sunt cetăţeni din Afganistan, dintre care patru adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, şi şase minori cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.

Cetăţenii afgani au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind preluaţi de cetăţeanul român din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia.

Cetăţenii afgani sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul autoturismului pentru trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *