Skip to content
Societate

Zece percheziţii ale procurorilor DIICOT la locuinţele unor persoane din judeţul Iaşi acuzate de trafic cu ţigări din R. Moldova şi Ucraina

Inquam Photos / Alexandru Busca

Procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu poliţişti, fac marţi zece percheziţii pe raza judeţului Iaşi, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat care se ocupă cu traficul de ţigări din Republica Moldova şi Ucraina.

Totodată, alte 18 percheziţii au loc în Republica Moldova în acelaşi caz, în baza unui acord cu autorităţile judiciare moldovene.

Persoanele în cazul cărora se fac percheziţiile sunt suspectate de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă continuată, spălare a banilor şi favorizarea făptuitorului.

Anchetatorii susţin că, începând cu luna noiembrie 2017, pe raza municipiului Iaşi, a fost constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări (cu ţări de producţie/provenienţă Republica Moldova şi Ucraina).

Astfel, membrii grupării au obţinut sume importante de bani în urma comiterii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, care erau introduse în România din Republica Moldova, atât peste frontiera verde (peste râul Prut) cât şi prin punctele de trecere a frontierei.

Ţigările de contrabandă erau ulterior transportate în municipiul Iaşi, fiind comercializate pe piaţa neagră, iar sumele de bani erau investite în imobile şi autoturisme de lux.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Poliţiei de Frontieră Iaşi şi al jandarmilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *