Skip to content
Siguranța cetățeanului

Zece persoane urmărite internaţional pentru fraude informatice cu prejudiciu de aproape jumătate de milion de euro, prinse de poliţiştii români, în cooperare cu autorităţile austriece

Facebook

Zece persoane căutate internaţional pentru crearea unui prejudiciu de aproape jumătate de milion de euro, prin fraude informatice, au fost prinse de poliţiştii români, în urma schimbului de date cu autorităţile austriece.

Potrivit Poliţiei Române, în 14 februarie, sub coordonarea de specialitate a Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Brăila, Mureş, Constanţa şi Sibiu au pus în executare 10 mandate europene de arestare, emise de autorităţile judiciare din Austria.
Persoanele vizate, cetăţeni români, sunt bănuite de comiterea de fraude informatice, cu un prejudiciu de peste 480.000 de euro.
Schimbul de date şi informaţii în cauză a fost efectuat cu sprijinul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.
Persoanele în cauză au fost prezentate instanţei de judecată, în vederea derulării procedurii de predare în favoarea autorităţilor austriece, scrie News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *