Skip to content
Economie

Zeci de asistați social refuză să aibă un loc de muncă. Care sunt motivele

economica.net

În România sunt o mulțime de asistați social care refuză locurile de muncă oferite. De exemplu, în județul Gorj zeci de oameni care ar fi dispuși să renunțe de ajutorul social, pun condiții clare pentru serviciu: să fie la stat și nu mai mult de 8 ore, informează Digi 24.

În Motru, 61 de localnici au  dispus de prezentarea unor oferte de muncă pe care le-au refuzat din diferite motive precum: sunt bolnavi, ies la pensie.

Ajutorul social este cuprins în funcţie de caz între 142 şi 480 de lei pe lună, iar salariile oferite de patronii din Motru încep de la 1.200 de lei. Nici aşa nu găsesc însă doritori.

Mihai Râmescu, investitor: „Am putut să fac noi angajări, dar nu din cei care sunt asistaţi social sau care sunt în şomaj. Au venit oameni din localitatea Strehaia, de lângă Strehaia.”

Legea spune că asistaţii sociali care refuză de două ori să se angajeze pierd ajutorul financiar oferit de stat. Alternativa este să muncească 11 ore pe săptămână în folosul comunităţii, dar unii găsesc scuze ca să fugă şi de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *