Skip to content
Internațional

Zeci de camioane ale armatei Federaţiei Ruse, surprinse în drum spre Belarus VIDEO

fontanka.ru
" "

Zeci de camioane „Ural” şi „Kamaz”, fără numere de înmatriculare, care aparţin Gardei Naţionale a Federaţiei Ruse, au fost surprinse în timp ce se deplasau în direcţia frontierei Belarusului, scrie Conflict Intelligence Team, pe pagina de Facebook.

Camioanele ar fi fost văzute la doar 83 de kilometri de graniţa cu Belarus. De asemenea, au fost surprinse câteva SUV-uri militare.

" "
" "

Potrivit estimărilor celor de la CIT, autovehiculile respective care s-ar îndrepta spre Belarus au capacitatea de a transporta circa 600 de militari. Amintim că în cadrul unui dialog telefonic, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a spus preşedintelui Lukaşenko că Moscova este pregătită să ofere Belarusului asistenţă militară în concordanţă cu un pact militar colectiv şi că asupra ţării sunt exercitate presiuni externe.

Unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti ucraineni, Dmitri Gordon, fondatorul portalul de ştiri gordonua.com, îi avertizează pe belaruşii care în aceste zile protestează împotriva regimului lui Aleksandr Lukaşenko, despre faptul că trebuie să fie foarte precauţi pentru că Vladimir Putin doreşte haos în Ucraina şi va încerca să profite de criza actuală ca să destabilizeze şi mai mult situaţia şi eventual să intervină militar în Belarus.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *